Medové lívance se skořicovým máslem


Ingredience :

250ml podmáslí
2 vejce – žloutky a bílky zvlášť
1 lžíce citronové kůry
1 sáček vanilkového cukru
60ml medu
200g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
Tip: Místo výše zmíněného medu můžete použít i naše Ořechy v medu. Při šlehání je mírně nasekáte a chutnají výtečně.

Na skořicové máslo :
100g másla
1 lžička mleté skořice
60ml medu (zkrystalizovaný med rozehříváme ve vodní lázni – 40C max)

Příprava jídla :

  • Nejprve si připravíme skořicové máslo – máslo, med a skořici vyšleháme do krémové konzistence a dáme do ledničky
  • Podmáslí, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr, změklé máslo a med pořádně promícháme do hladké konzistence a přisypeme mouku a kypřící prášek do pečiva a opět promícháme
  • Ušleháme bílky dotuha a postupně a opatrně zapracujeme do směsi na lívance
  • Smažíme po obou stranách malé lívanečky
  • Hotové lívance potřeme skořicovým máslem a zdobíme šlehačkou, ovocem nebo i čokoládou

 

DOBROU CHUŤ!

Jedna myšlenka na “Medové lívance se skořicovým máslem”

  1. Jeden z mála desertů, který není sladký. Opravdu! Je to s podivem, ale desert z medu není sladký a chutná výborně. Výrazná chuť skořice a lehkost, která Vás nenutí strávit další 2 hodiny na gauči

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *